iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зимата щяла да дойде в средата на октомври

Зимата щяла да дойде в средата на октомври 09_1411976203

Очаква се зимата да дойде на 19 октомври. Тогава живакът ще падне рекордно и може да завали сняг в цялата страна. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Според синоптиците ще трябва да изтупаме палтата от нафталина и да ги приготвим за средата на месеца, когато се очакват хладни и облачни дни.

Въпреки че на 19 октомври вече ще има преспи, метеоролозите прогнозират и топли дни. След голямото застудяване се очаква циганското лято да се върне, а термометрите да скочат поне до 20 градуса, както "Новинар" вече писа. През настоящата седмица пък ни очаква слънчево време, температурите ще достигнат до 25 градуса. Не се очакват и превалявания поне до четвъртък.

Заради очакваното застудяване хотелиерите в планинските ни курорти са готови да посрещнат туристи по-рано. В Банско дори предлагат промоционални нощувки за първия сняг. "Ако наистина натрупа, ще направя реверанс към първите посетители и ще смъкна обичайните цени с някой и друг лев", закани се собстевник на къща за гости в курорта.

Проверка на "Новинар" показа, че в градчето предлагат стаи за 23 лв. на ден в средата на октомври. За нощувка в по-лъскав хотел трябва да извадите 50-60 лв. В Чепеларе също се готвят за зимния сезон и къщите за гости масово предлагат подслон за около 40 лв. на вечер.

Предприемачите вече рекламират и офертите си за ски училище, екипировка под наем, както и ски пропуски. Не са пропуснати и глезотии като топли минерални басейни и сауни. В повечето хотели ползването им е безплатно, като в цената на престоя влиза и спа процедура по избор.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.