iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Змия пропълзя в жилищен блок и изкара акъла на живущите

Змия пропълзя в жилищен блок и изкара акъла на живущите 05_1369400121

Неканената гостенка се настанила във вход на бл. 74 на улица „Рашо Димитров” в Перник. Сигналът за влечугото беше получен вчера лично от шефа на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” Емил Марков по време на провеждащите се демонстрации на спасителни работи от професионалните екипи на Пожарната по повод годишнината от земетресението.
Спешно, на посочения адрес, беше изпратен спасителен екип, който хвана влечугото. “Змията е водна, най – вероятно е излязла от коритото на реката и е пропълзяла до блока. Този вид змии не са опасни”, каза Марков цитиран от в-к Градски вестник. Змиите са защитени със закон. Затова и уловеното в Перник влечуго ще бъде пуснато извън населеното място. От началото на пролетта, екипи на Пожарната два пъти ловиха змии, припълзели на припек извън коритото на реката и на самия площад в града.
Наскоро змия ухапа пациент на местната Белодробна болница. 70- годишният мъж излязъл на разходка в района на здравното заведение. В близост до храсти, той забелязал странна пръчка, навел се да я вземе, но се оказало, че това е змия. Пострадалият беше докаран в МБАЛ "Рахила Ангелова" с голям оток на ръката. Медиците обработили раната и му били противозмийски серум.Това е първият случай на ухапване от змия тази година в пернишко. Бум на змии в региона имаше през 2010 година. Тогава мъж бе ухапан в центъра на Перник, а в трънско 9 крави умряха от отровни влечуги. 
източник: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.