iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Змия ухапа себе си и умря

Змия ухапа себе си и умря 11_1415886705

В град Кернс, Австралия, ловецът на змии Мат Хейгън е открил мъртва змия със зъби, впити в собствения й врат.

Той е бил повикан в дом, в югоизточната част на града, след като жена намерила кафява дървесна змия на прага на дома си.

"Обикновено, когато змията е извън къщата, след известно време си отива и никой повече не я вижда. Жената обаче каза, че след половин час змията все още се гърчи пред вратата ?, така че отидох да я преместя", разказва Хейгън.

"Веднага забелязах, че нещо не е съвсем наред с влечугото. Когато я вдигнах видях, че тя силно хапе врата си. Изглеждаше, че тя е ухапала собствения си врат и е умряла", споделя изумлението си той.

Мат Хейгън занесъл змията при ветеринар, за да разбере дали той няма да може да хвърли повече светлина около начина на смъртта на влечугото.

"Ветеринарят погледна да види дали животното не е било прегазено, но единственото, което успя да установи е подуване в близост до мястото, на което се беше ухапала. Змията сигурно е била ужилена от нещо, преди да умре. Очевидно, когато получат травма змиите се опитват да достигнат мястото и се хапят в тази област. Подозирам, че змията не е сложила нарочно край на живота си, но може би силната болка, която е изпитвала я е накарала да се ухапе и да се озове в това положение", предполага Мат Хейгън.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.