iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мечтани професии с мечтани заплати

Изборът на мечтана професия с мечтана заплата

Казват, че човекът е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Хората обаче най-често дълго се колебаят с какво да се захванат и изпитват голямо неудовлетворение от професията и заплатата. Само понякога те са наистина уверени в това, което правят. И успехът не закъснява.
Сайтът millionaire.bg   дава няколко  световни примера за мечтани професии с мечтани заплати:

Интернет предприемачи
Чад Хърли, Стив Чен
250 милиона долара на година (всеки)

Когато познаваш компютърния свят като детската си стая и можеш да предричаш това, което ще се случи, ще ти бъде добре платено. Хърли (на 29 години) и Чен (27) не могат да не се чувстват щастливи от приходите си от сайта, който основават, YouTube. Не е ясно обаче дали проблемите с авторските права няма да доведат до още едно фиаско.

Посланик
Антъни Холмс
160 хиляди на година (безплатно жилище)

Това е спокойна професия, която отвежда Холмс в Швеция, родината на неговата съпруга. Преди той е заемал този пост в държави като Кения, Египет и Буркина Фасо и сегашното спокойствие е несравнимо с приключенията тогава.

Готвач
Емерил Лагас
7,2 милиона на година

Плаща ви се за да похапвате? Готварското телевизионно шоу, деветте ресторанта, готварските книги и всички други „услуги“, които Емерил прави имат елегантността и вкуса на френски специалитети. Той се радва на професията си, а тя си отхапва голяма част от времето му.

Спортна звезда
Мария Шарапова
19 милиона на година

Мария Шарапова наистина умее да играе тенис и има два големи шлема, единият от които след победа над Жюстин Енен. Шарапова обаче не спира дотук. Тя рекламира марки като Land Rover, Motorola и Tag Heuer, кариерата й на фотомодел е в неспирен възход, а отскоро има и своя марка парфюми.

Телевизионна звезда
Фил Макгроу
43 милиона на година

Хубаво е да умееш да казваш на хората как да постъпят. И те да не могат да пропуснат покрай ушите си теми като тази за развода и за съдбата на децата. Фил Макгроу владее едно твърде лично парченце от реалността на всеки, а шестте му книги са бестселъри на New York Times.

Манекенка
Жизел Бюндхен
28 милиона на година

Тя е най-богатият фотомодел на света. Тя е иконата на Victoria’s Secret, а стилът й се е превърнал в еталон далеч извън границите на родната й Бразилия.

Моден дизайнер
Ралф Лорън
19 милиона на година

Той е роден в Бронкс, но се издига и създава своя модна империя. Той успява да направи нещо, което е рядкост в модния свят – той е едновременно главен дизайнер и управител на компанията си. Идеите и вдъхновението му го води както до най-изисканите коктейли, така и до студентската мода. Незабравим е неговият power suit от 80-те.

Астронавт
Хосе М. Ернандес
90 хиляди на година

В днешни дни има само стотина активни астронавти, работещи за НАСА. Ернандес е един от малцината. Той е израсъл в бедно калифорнийско семейство, където отначало работи като фермер. Находчивостта и целеустремеността са качествата, които му помагат да се дипломира като инженер, да си намери по-добра работа и – неизбежно да се прослави.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.