iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


2 ПИГ в ХІІІ ОУ Свв. Кирил и Методий изработват кукерски маски

2 ПИГ в ХІІІ ОУ „Свв. Кирил и Методий” изработват кукерски маски сн.rio-ruse.org

Учениците от 2 ПИГ в ХІІІ ОУ „Свв. Кирил и Методий” в кв. „Мошино“ направиха кукерски маски и сувенири по случай 22-рия Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва”.

Възпитател на групата е Васил Димитров, а дейността е по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес”.

На 22 януари 2013 г. в  дейност по интереси „Изработване на кукерски маски” под наслов „Да съхраним традицията”, в навечерието на „Сурва 2013”, децата от групата направиха общоучилищен празник.

В урока активно се включиха като консултанти ученици, родители и учители и на място децата изработиха чудесни кукерски маски от хартия и плат. В процеса на подготовка за изявата децата бяха изработили и различни сувенири, които бяха разпродадени на благотворителен базар.  Облечени в кукерски костюми и  с направените  от тях маски, децата се включиха в шествие  за прогонване на злото, за здраве и благополучие. Накрая всички участници извиха кръшно българско хоро.

 

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.