iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


3000 деца остават без детска градина в София

3000 деца остават без детска градина в София 06_1466828450

Около 3000 деца ще останат без места в детските градини и ясли в София през следващата учебна година, като за новата кампания се бориха над 16 000 малчугани, като 11 000 от тях вече са записани. Утре излиза и четвъртото класиране, за което са обявени 1300 свободни позиции. Първото текущо класиране, след лятната пауза пък ще е на 27 август.

Общината вече успя да се справи с недостигът в детските градини, но все още остава този в яслените групи. „ В 15 района от общо 24 на практика няма чакащи деца за първа група на детските градини към момента”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че с чакащите за градина са в районите „Овча купел“, „Лозенец“ и „Витоша“. Интересно е, че в големите райони, в които традиционно броят на чакащите е по-голям, нямат проблеми с чакащи за детските градини“, каза кметът.

Летни ремонти пък ще текат в 36 столични училища, майсторите ще работят до първия звънец и няма да пречат на учениците. През тази година строим общо 8 нови детски градини – 6 от тях са напълно нови сгради и 2 са цялостни реконструкции. Кметът провери разширението на ОДЗ 18 "Детски свят" в район „Средец“. Там хлапетата ще могат да се учат да плуват, защото общината прави басейн. До края на месец юли трябва да бъдат обявени и процедурите за избор на изпълнители за внедряване на енергийна ефективност и ремонт на 26 училища и детски градини по ОП „Региони в растеж“.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.