iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Даскали пращат оценките от клас с sms на родителите

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Край на криенето на бележника под гардероба. Електронен дневник спира   всякаква възможност децата да излъжат родителите си за двойките в училище. Новата система за оповестяване на бележките влиза в сила от 15 септември в Перник и цялата страна. портенето ще става и чрез телефонно обаждане или e-mail.

Информационната система, наречена InfoServ е-School, се разработва от около 15 години и стартира като пилотен проект през 2004 г. в Математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе. От първия вариант на софтуера до началото на 2011 г. са се възползвали 80 училища в 27 града. През април тази година системата се трансформира и обновява. Оттогава досега 600 училища вече са направили заявка да използват електронен дневник.

Системата е безплатна за училищата, но родителите ще плащат 1,20 лева абонамент на месец.

Училищната документация от тази учебна година ще се допълни с образователни досиета за всички ученици, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Перник Ваня Коконова. Обучителното досие ще бъде индивидуално за всеки ученик с подробности за процеса на усвояване на знанията, на пропуските и въобще развитието през ученическите години. Досега обследвания са правени на ниво училище и клас.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.