iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават на децата в училище пресни плодове от началото на ноември

Дават на децата в училище пресни плодове от началото на ноември 09_1443441663

Около 460 00 деца ще получат безплатни плодове и зеленчуци в училище от началото на ноември, като по схемата „Училищен плод” ще бъдат снабдени 3450 учебни заведения.

Децата ще похапват 14 вида пресни плодове и зеленчуци. За по-здравословен начин на хранене към тяхното меню ще има круши, грозде, праскови, сливи, банани, портокали, мандарини, грейпфрути, киви, череши, домати, краставици и моркови.

Схемата "Училищен плод" има за цел да стимулира и консумацията на храни българско производство. Затова и всички плодове, с изключение на бананите и цитрусите, ще се набавят от местните пазари, уточняват от земеделското министерство.

В България „Училищен плод” се прилага за шеста поредна година, като се наблюдава голям интерес от страна на учебните заведения и увеличаване броя на подпомогнатите деца с всяка изминала кампания.

За предходната кампания 2014/2015 към момента са изплатени 98 процента от предвидените по схемата европейски средства. Общият бюджет по схемата за настоящата учебна година е почти 14 милиона лева.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.