iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца организират благотворителен спектакъл за други деца

Деца организират благотворителен спектакъл за други деца 12_1418026558

ІХ “г” клас от Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски” в Перник организира благотворителен спектакъл в подкрепа на децата в неравностойно положение от дом „Добро сърце”.

Шоуто се нарича „Коледна магия” и ще бъде на 9 декември от 18.30 часа в залата на Обединения детски комплекс. Начинанието, което започна от един клас, се превърна в кауза за цялото училище, каза класният ръководител Данка Владимирова. Тя и младежите гостуваха в БНТ, където разказаха за предстоящото събитие.

Деветокласниците сами се организирали, подготвили всичко и предложили готов сценарий за представлението на класната си, която обаче се притеснила доста, тъй като за първи път й се случвало да е в центъра на организацията на концерт от такъв мащаб. В спектакъла са включени и ученици от други класове, ще участват и деца в неравностойно положение. Техен скеч ще сложи финал на шоуто.

Преди началото на последната редовна сесия на Общинския съвет, един от генераторите на събитието, Ева Павлова, раздаде покани за присъствие на шоуто на всички общински съветници. Организаторите продават и билети по 2 лв. и обещават, че спектакълът ще бъде атрактивен, а в изълненията ще има разнообразие от стилове. Ще има фолклор, хип-хоп, светлинно шоу, песни, танци и много настроение. Стойността на билета е съобразена с идеята, че може да се помогне, дори и с малко.

Във фоайето ще бъде организирана и изложба-базар с предмети, направени от деца. Там ще бъде поставена касичка за дарения.

Учениците от ІХ “г” организират благотворителен спектакъл за първи път, но искат той да стане традиция.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.