iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Един месец ще има забавления в Ресурсен център - Перник

Един месец ще има забавления в Ресурсен център - Перник 06_1435648418

От днес, в продължение на един месец, децата от Ресурсен център – Перник ще се учат, като се забавляват, с техните ресурсни учители. Родителите на общо 36 интегрирани деца от област Перник са заявили желание за участие в дейностите тази година.

Всички деца и ученици са разпределени в четири творчески клуба: „Приказен свят“, „Аз творя“, „Играя и уча“ и „Уча чрез спорт“.

Целта на клуб „Аз творя“ е чрез оцветяване, апликиране, рисуване, лепене, огъване и изрязване да се подобри грубата и фина моторика на децата, както и да се развие тяхното творческо мислене.

„Играя и уча“ е клубът, който развива речта, обогатява знанията и уменията и променя мисленето чрез много и различни по вид игри.

Клуб „Уча чрез спорт“ формира основно двигателни умения в децата, но ги учи и на екипна работа и другарска взаимнопомощ.

В „Приказен свят“ децата ще се запознават със съдържанието на известни приказки и ще се забявлват влизайки в ролите на любимите си герои.

Накрая на летните занимания всички творения на децата ще бъдат подредени в красива изложба в ресурсния център.

Творческите работи на децата и учениците от лятната работа през миналата година бяха подарени на учениците от ОУ „Цанко Церовски“ гр. Мизия и НУ „Отец Паисий“ гр. Харманли, чиито сгради пострадаха от големите наводнения, за да украсят класните си стаи за началото на новата учебна 2014/2015 година.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.