iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Европейският политехнически университет подписа споразумение с фондацията на Цветелина Бориславова

Споразумение за сътрудничество  с фондация CREDO BONUM е подписал Европейският политехнически университет в Перник, съобщиха от висшето учебно заведение.

Европейската политехника в Перник ще получи подкрепа от неправителствената организация  в областта на образованието, изследванията и иновациите.

Фондация CREDO BONUM ще подпомогне  университета главно при изработването на учебните планове и програми по новоизграждащата се специалност "Зелена енергетика". Действащи експерти от CREDO BONUM ще се включат в учебния процес като преподаватели при провеждането на специализираните курсове и упражнения.

Фондацията ще окаже съдействие на ЕПУ за привличане на чуждестранни експерти и институции за съвместна дейност, както и чуждестранни преподаватели.

 „CREDO BONUM” е създадена през 2006 г. като независима неправителствена организация. Нейн председател е Цветелина Бориславова.  Фондацията  работи в сътрудничество с широка мрежа от български, регионални и световни организации. Партньор на фондацията в редица проекти е Световна банка. По-важните проекти, в които е участвала са  „Инициатива за развитие на пазарите в България” и „Преструктуриране и реформиране на социални домове” Фондацията учреди специална награда за включване на социално слаби проекта на Световната банка „Борса за идеи”. Участва и във възcтановяване на християнски храмове с историческа стойност.

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.