iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Европейския политехнически университет пати от заменките

BACHELOR OF TELECOMMUNICATIONS ЕПУ Перник

Сделката е станала през 2009 година, година след нея се появили реститути, чиито претенции провалили идеята бившия военен лагер във Витоша да стане селище за преподаватели. Това бе най-лошата сделка, която сме сключвали и за която може би ще се наложи да съдим държава, заяви пред Окръжния съд в Перник днес Милан Кирилов, в качеството му на финансов и стопански експерт във фирмата учредител на университета - "Бългериън пропъртис".

Европейския политехнически университет (ЕПУ) може би ще съдят държавата заради тази сделка-заменка на 65- декаров имот в пернишкото село Боснек за 4-етажна сграда (бивш Профилакториум) край язовир Батак в град Пещера. 

Кирилов беше разпитван от магистратите като свидетел по делото срещу бившия областен управител на Перник Иван Димитров, информира БТА. На Димитров е повдигнато обвинение за неизгодна сделка и длъжностно престъпление, от което са нанесени имуществени вреди на държавата в размер на 1 502 630 лева.

Фирмата проявила интерес към имота в Боснек, тъй като стратегията за цялостното развитие на висшето учебно заведение включвала и изграждането на материална база за отдих на студенти и преподаватели. Базата в град Пещера, с която разполагали, била далече от Перник, поради което била и неходходяща за целта.

Така се стигнало до идеята за заменката, каза Кирилов. Той твърди, че фирмата не е искала от бившия областен управител Иван Димитров някакви облекчени условия за сделката, нито пък той ги е предлагал. Беше просто среща за запознанство, каквато проведохме и с кмета на Перник, тъй като учредяването на ЕПУ бе един значим и за общината, и за областта социален обект, заяви Кирилов. 

Източник: http://inews.bg/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.