iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Езиковата спечели състезание

Езиковата спечели състезание 02_1425028871

Евроклубът към ГПЧЕ ”Симеон Радев”, Перник, който е с ръководител Веселка Александрова, спечели през месец април организираното от Информационното бюро при Европейския парламент състезание „Евроскола”. Клубът получи възможността да посети Страсбург през м. декември, като беше домакин на среща семинар по проекта”Академия за европейско гражданство”.

На събитието, което се проведе в ОМД-Мошино, участниците в Евроклуба отчетоха дейността си по проекта. За своите гости от ПГИ и ПГОТ те бяха приготвили две презентации, с които ги запознаха с новите приоритети на ЕС през настоящата година, както и познавателна викторина с въпроси, свързани с историята на съюза.На срещата присъстваха кметът на Кметство Изток Иво Иванов, началникът на РИО-Перник-Ваня Коконова,директори на училища.Акцент в представянето на клуба беше премиерата на филма, посветен на посещението му в Страсбург-дело на екип на телевизия Кракра.В края на семинара учениците от Езиковата получиха своите сертификати за участието за в програмата „Евроскола”.

През миналата учебна година в надпревара с осем отбора от страната учениците от Езиковата си извоюваха правото да вземат участие в Деня на „Евроскола”. Те дискутираха в Страсбург по следните теми:”Околна среда и възобновяеми енергийни източници”;”Свобода на информацията и гражданска култура”;”Борба срещу разхищаването на храни”;”Бъдещето на Европа’;”Миграции и интеграция” и „Младежка заетост”. Учениците от Перник, заедно със свои връстници от други страни-членки на ЕС,отправиха интересни предложения към евродепутатите, свързани с посочените теми, и така дадоха своя принос за общото европейско бъдеще.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.