iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И Перник си има призьор от "Студент на годината"

И Перник си има призьор от "Студент на годината" сн. gradski.org

Борис Христов от Перник спечели националната награда за “Студент на годината” за 2012 г. в категория “Природни, математически и информационни науки”. Той е студент четвърта година в Нов Български Университет със специалност „Информатика“.

Перничанинът е част от екипа на Hewlett-Packard за България по програмата за подобряване на образователните стандарти в българското висше образование.  Боби е сетрифициран ITIL професионалист за мениджмънт в сферата на ИТ-услугите, носител на престижните титли „Microsoft Certified IT Professional” и „Microsoft Certified Trainer”. Участник в едни от най-големите ИТ конференции и събития като гост-лектор с различни технически теми и такива в сферата на „преносимите умения”. В академичен план се занимава с преподаване и обучение на ИТ специалисти и студенти за ефективно управление на данни. Води курсове в Нов български университет и Софийски университет. Активен участник в сферата на студентското управление като член на Факултетния съвет към Центъра по дистанционно и електронно обучение на Нов български университет. Инициатор на виртуална платформа за защита на студентските права и интереси „Аларм-ет-НБУ” и е активен член на Студентски съвет на НБУ, мандат 2010-2012.

Боби е син на  дългогодишния диригент на камерен оркестър „Орфей” Райчо Христов.

Националният приз “Студент на годината”  е учреден от Националното представителство на студентските съвети в България през 2006 г.,   за да популяризира постиженията на българските студенти пред цялото българско общество.

Четирима министри, един зам.-министър, кметът на София и 25 от младите звезди на България присъстваха на връчването на наградите “Студент на годината” в зала 3 на НДК във вторник.

Голямата годишна награда получи Васил Тосков от пловдивския Медицински университет. Най-добър чуждестранен студент стана чаровната македонка Сара Костадиновска от НБУ.

 

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.