iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инициативите в училищата в Перник започнаха с предаване на факел на знанието

Инициативите в училищата в Перник започнаха с предаване на факел на знанието 04_1398429618

Инициативите в училищата в Перник започнаха с предаване на факел на знанието. Тези инициативи са в рамките на проект „УСПЕХ”.

Мотото на всички инициативи е „Прекачвам хоризонти”, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ваня Коконова. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС. Програмата „Успех” се реализира на територията на региона вече трета година.

В рамките на четири дни учениците от областта се събират по следните направления – „Живей здравословно” – футболна среща и танцово шоу, „Математика –един друг свят” – изяви на СОУ и профилирани гимназии, „Творя и се забавлявам” – изяви на основни училища и „Да съхраним традициите с УСПЕХ”.

„Целта на тези занимания е да популяризираме дейностите по „УСПЕХ”. Те се оказаха много добра форма за осмисляне на свободното време на учениците. Дава се поле на изява на техните таланти и дарби, както и намират нови приятели, сподели Ваня Коконова.

Надявам се да продължи тази инициатива, защото е факт, че нашите ученици имат нужда от извънкласни и извънучилищни дейности. Учителите също са вдъхновени, от това което правят в извън задължителната програма и мисля, че ползите са на лице, без всякакви колебания, смята Коконова.

Чувстваме се чудесно в извънкласните занимания – спортуваме, танцуваме, пеем. По този начин не само се забавляваме, но и създаваме страхотни приятелства. Учителите също имат по-различно поведение, от това което е в клас. Всичко правим с голямо удоволствие, споделиха участващите ученици.

„Искам да изкажа удовлетворението си, че училищните директори успяха да сформират едни добре работещи екипи, които организираха тези събития заедно и показаха, че могат да работят заедно и така се постигат отлични резултати”, допълни Ваня Коконова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.