iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Инициират възстановяване на профила „Лека атлетика“ в спортното училище

Инициират възстановяване на профила „Лека атлетика“ в спортното училище 11_1478942359

Най-популярната пернишка лекоатлетка Милка Михайлова и ръководството на спортно училище „Олимпиец“ в Перник инициират възстановяване на профила „Лека атлетика“ в учебното заведение, като тя коментира следното: „Последните години в региона реално няма атлетика“.

По думите й ако този спорт не се развива и популяризира, няма да има нито състезатели, нито треньори. Самата Михайлова е възпитаник на спортното училище и смята, че оттук трябва всеки да тръгне към професионалния спорт.

„Вече има желаещи да се обучават в лекоатлетически дисциплини“, каза Михайлова, която е избирана три пъти за спортист на годината на Перник и е убедена, че ще успее да спомогне за възраждането на традицията за високи постижения на пернишки атлети.

СУ „Олимпиец“ е готово да обезпечи бъдещите си възпитаници с екипи, пътуващите отдалече деца ще могат да ползват общежитие. В момента в СУ „Олимпиец“ се развиват шест вида спорт – футбол, волейбол, баскетбол, джудо, самбо и борба.

Предстои СУ „Олимпиец“ да направи мотивирано искане до спортното министерство за разкриване на новата паралелка, както и предложение за държавния план-прием.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.