iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искат да забранят джиесемите и таблетите в час

Искат да забранят джиесемите и таблетите в час 03_1427298391

От синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” предлагат да се забрани използването на джиесеми и таблети в учебните часове, като експертите настояват още да се ограничи достъпът на родителите до училищата.

На учениците трябва да се наложат императивни задължения и ефективни наказания при нарушаване на нормите. Задълженията категорично трябва да включват спазване на утвърдения със самите тях училищен правилник, категорични са синдикатите. Според тях трябва да се забрани използването на лични електронни устройства по време на час, правенето на снимки и клипове на територията на училището.

Експертите настояват още да се заложат и мерки спрямо родителите. „Към родителите и в сегашния закон, и в неговия наследник отново се ходи по „терлици“. Не малко са правата на родителите, но техните задължения са безкрайно неглижирани”, алармираха синдикатите. Според експертите трябва да се осигури разумен пропускателен режим и родители да могат да влизат в училището само по повод на регламентирани срещи с разрешение на учителите и директора.

Останалите посещения, както е практиката в модерните образователни системи, трябва да бъдат забранени, смятат синдикатите. По думите им достъпът на всички външни лица в школата трябва да бъде регулиран, контролиран и допустим само при крайна необходимост.

Синдикатите изпратиха официалната си позиция по повод многобройните посегателства върху учители от ученици и родители, които са всекидневие в учебните заведения.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.