iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изграждат още един корпус към детска градина

Изграждат още един корпус към детска градина 10_1443770051

Още един корпус ще бъде изграден към новата сграда на детската градина ОДЗ 5 в кв.Тева, като двете крила бяха направени с финансиране по проекта за социално включване "Във фокус - семейството". В тях има помещения за две групи на детската градина, както и за Общностен център за деца и семейства в риск.

Проектът беше финансиран със заем от Световната банка и двете крила бяха направени с безвъзмездни 963 870лв. и съфинансиране от общински бюджет в размер на около 400 000лв.

Сега обществената поръчка е обявена с прогнозните 1 450 000лв. без ДДС само за един корпус, но с плувен басейн в него, пише Градски вестник. Ще има и две градински и две яслени групи с прилежащите им помещения, методичен кабинет, компютърна зала и детски басейн.

Подходът на входът е ориентиран на Север, като пред него има предвидена рампа за достъп на инвалиди. На партерно ниво ще има физкултурнао-музикален салон, модули за две яслени групи, към които са предвидени тераси. В следващия етаж са двете градински групи, а в зоната на физкултурния салон се намират методическия кабинет, стая за персонала и медицински кабинет, към които е предвидена обща тераса.

В поръчката се уточнява, че възложителят ще възложи част или цялата работа в зависимост от финансовия ресурс, с който разполага.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.