iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Компютърно оценяване матури в Перник

Компютърно оценяване матури в Перник 08_1406873603

На държавните зрелостни изпити през есенната сесия ще тестваме електронното(компютърно) оценяване на работите, което е част от Стратегията за прилагането на информационните и комуникационните технологии в образованието и науката“, съобщиха от образователния център в Перник. Те поясниха, че тестването ще е само по някои предмети и ще е по желание на оценителите. Изпитни работи ще бъдат сканирани и въведени в около 20 компютъра за оценяване. Същите работи ще бъдат оценявани и по досегашния начин, а резултатите ще бъдат сравнявани. Целта е да се види как работи новата платформа „За окончателното въвеждане на електронно оценяване можем да говорим може би през 2018 година“, обясниха образователните експерти.
За явяване на задължителния зрелостен изпит по български език и литература на есенната сесия през 2014 г. заявления са подали 4115 младежи. 5530 пък са кандидатите за втория задължителен изпит. Най-много са предпочели предмета „География и икономика“ – 2572, а 1652-ма са предпочели „Биология и здравно образование“. На трето място се нарежда интересът към изпита по „Философски цикъл“ – 694 младежи, а на четвърто – по английски език, за който са подадени 328 заяления.
До 25 август 2014 г. ще бъдат обявени списъците с допуснатите до есенната сесия на държавните зрелостни изпити. Задължителният изпит по български език и литература е на 28 август 2014 г. от 8,00 часа. Вторият задължителен изпит е на 29 август 2014 г. от 8,00 часа, а третият изпит по желание на ученика по график е в периода от 1 до 5 септември 2014 г.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.