iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Министърът получи часовник в Перник

Министърът получи часовник в Перник 04_1428411631

Зам.-кметът по образование и култура Румяна Гьорева връчи на министъра на образованието Тодор Танев часовник с надпис „За първи път в Перник” и писано яйце, изрисувано от пернишки ученици. Той взе участие във втората национална конференция на тема ”Иновативните методи и практики в използването на ИКТ в учебния процес” /начален и прогимназиален етап/, чийто домакин е Перник.

„Проблематиката заложена в темата на конференцията е особено актуална днес и поставянето и отново на обсъждане, разглеждане и надграждане след постигнатото от предходния форум – миналата година, е навременно и прагматично полезно”, заяви Румяна Гьорева.

„В темата на конференцията има две ключови думи – иновации и информационни технологии в учебния процес. И двете са основен елемент от стратегията на европейската комисия за постигане на ефективни образователни системи в Европа , както и за конкурентно способна икономика. Те са и сред основните приоритети на нашата национална политика за достигане на равен достъп до качествено образование”, сподели Гьорева пред участниците в конференцията..

По нейни думи въпросите свързани с иновативните методи и практики в учебния процес и в частност ИКТ са много важни в днешния глобализиращ се и динамичен свят.

„Те са ключов елемент от функционалната грамотност на всеки човек и условие за неговото развитие, за неговото усъвършенстване както в личен, така и в професионален план. Използването на тези технологии, като иновация са гаранция за един качествен и все по-качествен образователно-възпитателен процес, смята Гьорева и пожела успешна и ползотворна работа.

Сред темите на конференцията са „Проектиране, създаване и оценяване на свободните образователни ресурси”, „Стимулиране на творчески заложби на учениците чрез прилагане на ИКТ в обучението, „Формиране на ключови компетентности при изучаване на математика с динамични конструкции”, „Активност, динамика и интензивност в класната стая Енвижън”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.