iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да има хаос в образователната система от септември

Може да има хаос в образователната система от септември 07_1406716578

Съюзът на работодателите прогнозира хаос в образователната система от септември. Според тях трябва да се промени сега действащ член от Правилника за прилагане на Закона за физическото възпитание и спорт.

Текстът е категоричен, че само дипломирани висшисти със спортна или педагогическа специалност могат да провеждат третия час по физкултура в училище.

Такива специалисти липсват в повечето населени места в страната, алармират от съюза. Съюзът настоява за промяна в приетия през месец март Правилник за прилагане на Закона за физическата подготовка и спорт, и по конкретно на чл. 29, ал. 2, където е записано, че третият час по физкултура може да се провежда само от завършили висше образование специалисти със спортен или треньорски профил. Вариантите за излизане от тази ситуация са два – или да се промени текстът в правилника, или третият час по физическо възпитание и спорт да отпадне от учебната програма. Хаосът в образователната система от септември ще бъде пълен, ако това положение не се промени, категоричен е Шейнин.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.