iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наградиха изявени български студенти

Наградиха изявени български студенти 12_1450086931

Със средствата, набрани от продажбата на академично издание с автор Христиан Даскалов - "Стейкхолдър мениджмънт - проекти, програми и стратегии във висшето образование, науката и иновациите", бяха осигурени пет специални награди за изявени български студенти, като инициативата е на Националния център за изследване на образованието и младежта - експертен хъб за анализи и формиране на политики към Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Наградите бяха връчени в НДК по време на заключителната церемония от конкурса „Студент на годината – 2015“, където през изминалата седмица се проведе и ежегодният „Панаир на книгата“ на който можеше да бъде закупенакнигата под авторството на перничанина Христиан Даскалов.

Сред официалните гости, наградили отличилите се през годината студенти, бяха народният представител от Реформаторския блок – д-р Валентин Павлов, както и народният представител от ПП ГЕРБ – г-жа Ирена Соколова. С изпълнения в церемонията-спектакъл се включиха народната певица от Перник – Ива Давидова и ансамбъл „Български ритми“.

В академичното издание, посветено на ефективното управление на отношенията със заинтересованите страни по проекти и програми в сферата на образованието и науката, се разглеждат ключови казуси от публичната, академична и бизнес практика, сред които създаването на ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" (2014-2020); Стратегията за интелигентна специализация на научните изследвания и иновациите; Софийското бизнес училище. Разгледани са и най-актуалните международни стандарти и европейски практики за ангажиране на заинтересованите страни.

Благотворителната инициатива за набиране на средства за изявените студенти на България и техните проекти,чрез разпространението и продажбата на академичното издание, ще остане активна и през 2016г., коментираха организаторите на конкурса „Студент на годината“.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.