iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нови класни стаи ще има в ОУ „Св. Иван Рилски”

Нови класни стаи ще има в ОУ „Св. Иван Рилски” 09_1409554376

Първокласниците в ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник, които са 144, ще влязат в чисто нови и модерни класни стаи на 15 септември. Ще бъдат отворени 6 обновени класни стаи в най-голямото основно училище в Пернишка област.

Всяка от тях е светла и просторна, в топли цветове, с модерна хетерогенна настилка, която не задържа прах, интернет и мултимедия, разказа директорът Бойко Свиленов. Той не изневерява на принципа, че за да идват децата с желание и интерес в училище, средата трябва да отговаря в пълнота на съвременните изисквания и техните нужди. Затова всяко лято стъпка по стъпка школското ръководство доказва грижата и отговорносттта си за децата.

Навсякъде в новите класни стаи има монтирано аварийно осветление и камери, подменени са старата електроинсталация и отоплителната система. Средствата за ремонта са осигурени от бюджета на училището. Очакват се и средства и по програма за модерницазия на учебната среда, за да се даде възможност на всеки клас и всяко дете да се ползват от новите технологии.

На първия етаж в ОУ „Св. Иван Рилски”, където се помещава Центърът за информационни технологии, преди няколко години вече бяха направени модерни класни стаи от същия тип, а учениците показаха, че могат да ги пазят.

Две освободени стаи, където Община Перник досега е съхранявала противогази, директорът Бойко Свиленов смята да направи кабинети по химия и физика. Цялостен ремонт се прави и на физкултурния салон, който бе укрепен след земетресението.

В момента се възстановява стълбището на централния школски вход откъм градинката, което ще бъде облицовано с нови плочи. С нова настилка ще бъде и част от фоайето, където преди време се помещаваше малка книжарница.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.