iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма да има нови програми тази година в ЕПУ в Перник

Няма да има нови програми тази година в ЕПУ в Перник 08_1409225836

Тази година в Европейският политехнически университет в Перник няма да има нови програми, но студентите ще бъдат повече. Все още тече приемът на студенти, като е голям броят на желаещите да завършат образованието си тук млади хора от Гърция.

И тази година учебното заведение ще продължи да утвърждава специалностите по досегашните бакалавърски и магистърски програми. Университетът в Перник го има и ще го има. Той има институционална акредитация и ще започне нормално новата си учебна година на 1- ви октомври.

Това увери президентът на Европейския политехнически университет д-р Тошко Кръстев. Срещу Висшето учебно заведение през последната година се водеше една нестихваща негативна кампания, тази криза беше изкуствено създадена, въпреки това ние успяхме да излезем от нея, допълни президентът. Все още не е ясен точният брой на студентите, които през тази година ще се обучават в Европейския политехнически университет, защото приемът не е приключил.

Нови програми тази година висшето учебно заведение няма да разкрива, ще продължат да се утвърждават досегашните, насочени предимно към сферата на техническите науки- компютърни системи и мрежи, телекомуникации, строително инженерство, архитектура, зелена енергетика. Към момента най- висок е интересът към специалностите строително инженерство, приложна информатика, телекомуникации и архитектура. Има кандидати от Турция, Гърция, Нигерия, Китай, Сирия и Казахстан. Университетът продължава да увеличава и академичните си партньори, през месец юни тази година беше подписан нов договор за академично сътрудничество с румънски университет. Договорът предвижда обмен на студенти, преподаватели и служители, на научна информация и съвместни научно изследователски срещи.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.