iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма желаеащи за задочните паралелки в Перник

Няма желаеащи за задочните паралелки в Перник 07_1406699619

Няма хора, които искат да учат задочна и вечерна форма на обучение в Перник. Такива паралелки бяха разкрити в три професионални гимназии в Перник, Радомир и Брезник.

Въпреки липсата на кандидати, четирите паралелки остават отворени до 12 септември 2014 г., обяви началникът на РИО Ваня Коконова. От Бюрото по труда имат ангажимент да насочват кандидати, които нямат завършено средно образование и се очаква, че наесен класовете ще се напълнят.

В ПТГ „Юрий Гагарин” има 25 свободни места за задочници за придобиване на професията „Машинен оператор”. 31 са незаетите места в ТПГ „Н.Й.Вапцаров” в Радомир за професията „Монтьор по автоматизация”. В професионалната гимназия по селско стопанство в Брезник остават свободни 20 места в паралелка по говедовъдство.

В „Гагарин” има и вечерно обучение за оператор на компютър с 27 свободни места. Хората в региона, които не са успели да завършат средното си образование, могат да се възползват от предлаганите специалности и да придобият ценза, нужен за започване на работа.

49 места остават свободни в дневната форма на обучение след завършен 8 клас в професионалните гимназии в региона и в две СОУ-та след третото класиране. До момента, заради липса на ученици, са закрити две паралелки – по „Конструкция и моделиране на облеклото” в ПГОТ „Св. Иван Рилски” и „Автомобилна техника” в ТПГ „Юрий Гагарин”.

Остават 6 незаети места в класа по предприемачество и бизнес, който за първи път се открива в VІ СОУ в Перник след завършено основно образование.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.