iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Около 300 лв. са нужни за първия учебен ден на първокласник

Около 300 лв. са нужни за първия учебен ден на първокласник 08_1377064667

Около 300 лева трябва да отделите, за да приготвите първокласника си за първия учебен ден, който тази година ще е на 16 септември. Тази сума ще ви стигне, ако не залагате на скъпи аксесоари, дрехи, чанти. Долу-горе толкова дава и държавната помощ за първокласници, от която ще се възползват 26 000 деца – 250 лв.

Раниците варират от 40 до 50 лв. Има и под 10 лв., но те няма да изкарат много време. С какво ще напълните раницата, е въпрос на финанси и въображение – несесерите са с голям избор и на всякакви цени от 15 до 60 лв., но пък включват всички дреболии, за които може и да не се сетите. Не забравяйте тетрадки, блокчета за рисуване, подвързии за учебниците, които са единственото безплатно нещо за малките.

Дори и да имате анцуг и маратонки за детето, разбира се, че ще купите нов с цена от 25 до над 100 лв. А дрешката и обувките за първия учебен ден със сигурност ще ви костват между 30 и 100-ина лева, но не залагайте на супер официални одежди няма къде да ги носи детето, а ще му трябва дрешки като за всеки ден. И накрая – цветя за учителката. Тя може и да не забележи букета на поредния ученик,  но цветята придават тържественост и усещане за празник на самия първокласник, така че не забравяйте цветята, за който може да похарчите между 5 и 20 лв.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.