iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организираха дискусия на тема „Как да мотивираме учениците да учат“

Организираха дискусия на тема  „Как да мотивираме учениците да учат“ 02_1423735936

В Перник организираха дискусия на тема „Как да мотивираме учениците да учат“. В нея участва областният управител на Перник Ирена Соколова.

В дискусията се включиха преподаватели и директори от различни региони на страната, хора на науката и изследователи на проблема от Химикотехнологичен и металургичен университет и БАН.

Инициатор на събитието бе Самуил Шейнин, директор на Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов”, като поставената от него цел бе да се дадат предложения за действия, които по подходящ начин да стимулират интереса на учениците към активно включване в учебния процес. „Умението да изкушиш младия човек с дисциплината, която преподаваш е привилегия на най-добрите учители и тях запомняме за цял живот. Училището се превръща в харесвано място, а ученето в желан процес, когато ученикът осъзнае престижа на това да е знаещ и подготвен. Поели сме ангажимента да бъдем до децата в тяхната ранна възраст и това ни задължава да намерим най-подходящия начин да ги мотивираме, за да придобият възможно най-много знания и опит“, каза Ирена Соколова. Тя обясни, че съвременните методики на обучение предлагат различни варианти на мотивация, които трябва да бъдат прилагани и в българските училища и не винаги става въпрос за научаване на фактология, а по-скоро за усвояване на умения за намиране, натрупване и правилно използване на информацията.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.