iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха новата учебна година в пернишкия университет

Откриха новата учебна година в пернишкия университет 10_1443702911

Европейският политехнически университет откри с официална церемония своята шеста академична учебна година, като гости на тържественото откриване бяха кметът на град Перник инж. Иван Иванов, областният управител Ирена Соколова, представители на партньорския университет “Пегасо”, депутати, преподаватели, студенти, журналисти и бизнес партньори на Университета.

В обръщението си към студенти и преподаватели президентът на Университета д-р Тошко Кръстев пожела успешна учебна година и изказа увереност в устойчивото развитие в контекста на получената немска акредитация и установеното партньорство с италианския университет “Пегасо”.

Той подчерта, че получената немска акредитация е събитие, с което ЕПУ се превръща в първия университет на Балканите, акредитиран от «Европейската асоциациа за осигуряване на качество във висшето образование»( ENQA.

Приветствия отправиха представителите на местната власт, проф. Джузепе Саконе от университета „Пегасо“ и почетните професори на ЕПУ проф. Николай Андреев и проф. Христо Христов.

По случай откриването на учебната година Университетът получи поздравителни адреси от Министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев, академични партньори, представители на бизнеса и обществеността и приятели на университета.

По време на тържеството беше връчено почетното званието «Доктор хонорис кауза» на Негово Превъзходителство г-н Темиртай Избастин, ръководител на дипломатическата мисия на Р. Казахстан в България.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.