iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ОУ „Св. Иван Рилски” награди отличилите се ученици и учители за 2014 г.

ОУ „Св. Иван Рилски” награди отличилите се ученици и учители за 2014 г. 06_1401713167

ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник награди отличилите се ученици за 2014 г. днес на специална церемония.

В Деня на Ботев с призове бе възнаграден всеотдайният труд и на 10 учители.

Децата, които разнесоха славата на училището и на Перник на национални олимпиади и конкурси и техните преподаватели получиха почетния плакет на учебното заведение с образа на школския патрон и закрилник на Перник свети Иван Рилски и специално изработени за случая дипломи.

С приза „Учител на 2014 г.” бе удостоена педагожката Мария Киркова. Връчи й го областният управител арх. Михаил Михайлов. Тя получи и наградата на Община Перник за всеотдаен учителски труд и принос в образователното дело, която й поднесе зам.-кметът по образование и култура Илинка Никифорова. Зам.-кметът връчи диплом и на преподавателката Николина Лозанова за приноса й за увеличаване авторитета на училището и на община Перник.

Под нестихващи овации отличия получиха преподавателите Пенка Иванова по история, Емилия Цекина по български език и литература, Марияна Славчева по химия, Евелина Велинова по биология, Ирена Малинова по английски език, Марияна Манова по математика, Светлана Велчева начален педагог и Валентин Аврамов по технологии.

От учениците първа бе наградена Катерина Хаджиева, която бе наречена най-достойният представител на училището и която тази година завърши с пълно отличие 7 клас. Тя зае ІІІ-то място на националната олимпиада по история, блестящо се представи на националните олимпиади по химия, биология и по техническо чертане. Наградата й връчи председателят на Общинския съвет Милан Миланов, който адмирира младите перничани, разнасящи славата на Перник. „Гордейте се, че сте българи. Ние сме една от най-старите нации в Европа и по нищо не отстъпваме на останалите народи”, поръча той на учениците.

Катерина вече е приета в Американския колеж в София. Още отсега тя е решила, че ще изучава хуманитарни науки и че ще се отдаде на любимия си предмет историята. Висшето си образование обаче ще продължи в чужбина или поне засега смята така. Как се справя с толкова много неща?! „Понякога ми е трудно, но аз съм се научила да се справям. Трудът обаче е в основата на всичко”, сподели Катерина.

Директорът Бойко Свиленов, който не криеше огромната си гордост от постиженията на своите ученици и учители до него, благодари на всички. „Благодаря ви за усилията, които полагате, за разбирането което имате и че се движите по верния път, за да достигнете до своята духовна свобода”, каза той.

На външното оценяване четвъртокласниците от „Св. Иван Рилски” показаха отличен успех, не скри задоволството си директорът. Десетки са представителите от началния етап, които на националното състезание по различни дисциплини постигнаха максималния брой от 50 точки, похвали се той. Седмокласниците също показват много добри резултати.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.