iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани участват в създаването на университет от ново поколение

Перничани участват в създаването на университет  от ново поколение 07_1436247578

Перничани сред създателите на университет от ново поколение, като това е напълно безплатно образование на световно ниво. Проектът е на група млади българи, сред които са и перничаните Християн Даскалов, Васил Иванов, Калин Цеков и Росен Тихомиров.

Инвеститори на проекта са Пламен Бонев и Бисер Димитров – един от директорите на най-големите компании за производство на хард дискове. Учебното заведение обещава да направи истинска революция в традиционното учене.

Всеки от тях е жертва на позната от векове образователна система и е наясно с нейните недостатъци. По тази причина „университет“ е най-неподходящата дума за това, което Християн Даскалов и неговият екип предлагат на света.

Онлайн платформата ще даде на студентите безплатно лекции на именити учени и курсове от най-добрите университети на планетата. Филтърът на този безкрай от информация е реалният бизнес.

Всеки кандидат за знания решава каква кариера иска да преследва и сяда пред компютъра.

„Над 3 милиарда души ще имат тази възможност, тъй като официално толкова са в момента абонатите в Интернет”, казва Васил Иванов.

Последните проучвания показват, че 35 на сто от нас прекарват минимум час на ден в търсене на образователни материали в мрежата. По света тази тенденция е уловена от гигантите в глобалното образование. Зад един от порталите с над 2.5 милиона студенти стои Университетът „Харвард“.

„Обучението в интернет е като надигаща се вълна. Обхваща все повече хора от всички краища на планетата”, обяснява Анант Агаруол, президент на глобална образователна платформа.

Българската идея вдига летвата още по-високо като събира цялото налично знание в мрежата на едно място. И то безплатно.

„Искаме да бъдем алтернатива на класическия университет. Искаме да го преведем в следващия век”, добавя Агаруол.

Авторите на идеята вече имат сериозна подкрепа от корпоративния свят. С първоначален бюджет от над 1 милион лева те планират официален старт следващата пролет.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.