iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Продават фалшиви дипломи за завършено образование

Продават фалшиви дипломи за завършено образование 01_1422085923

Продължават да се продават в интернет фалшиви дипломиза завършено средно образование. Цената им е 900 лв.

На сайта diplomirabota.wordpress.com е публикувана обява, на която се предлагат тапии за всички степени на обучение, съобщи „Дарик“.

„Ако търсите да закупите диплома за средно или висше образование, за да ви послужи за намиране на по-добре платена работа или просто защото искате да имате реална диплома, която да използвате в резюмето ви, сте попаднали на точното място“, рекламира услугите си фалшификаторът. И прилежно оставя e-mail за контакт с никнейм „emi.misova“. Със същото име пък в интернет е пълно с горещи предложения за платена любов.

„Дипломите, които продаваме, са напълно изрядни за използване за всякакви цели“, уверява авторът на офертата, публикувана на 10 януари. И обещава, че при поръчка тапията ще бъде доставена „лесно и бързо в рамките на само 3-4 дни“. Фалшификаторът демонстрира и качества на лоялен търговец, като подчертава, че не взема пари предварително, а само „при свършена работа“. Според ценоразписа дипломата за основно образование върви по 800 лв., а за висше - зависи от предпочитанията за специалност, учебно заведение и година на завършване, които да фигурират в документа. Тапиите могат да бъдат с дата на издаване от 1996 до 2014 г. от всички учебни заведения в България и всички специалности, с успех по избор

Изрично се подчертава още, че бланките разполагат с всички необходими подписи, печати, холограми и други отличителни знаци.

През септември миналата година Министерството на образованието засече подобен сайт с оферти за фалшиви тапии – diplomabg.wordpress.com. Тогава посоченото лице за контакт бе Мартин Русев, който бе засичан в същата измама и по-рано. Последва сезиране на прокуратурата, като страницата в нета вече не е активна.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.