iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проект „Младежка банка - Перник“ отново получи финансиране

Сдружение с нестопанска цел „Обектив“ ще реализира за втора година проект „Младежка банка - Перник”, с финансовата подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Проектът има за цел да даде повече отговорност на младите хора, да развие техните умения, гражданска активност и знания в областта на филантропията. Той е с продължителност 10 месеца и е на стойност 2000 лева. Чрез организирането на атрактивни инициативи и благотворителни изяви, ще бъдат събрани средства за подкрепа на младежки идеи и инициативи на територията на община Перник.

„Младежка банка” е световно разпространен модел, изграждащ млади лидери и развиващ компетенции като комуникативност, работа в екип, вземане на решения и решаване на проблеми, организиране на събития, водене на преговори и презентации.

Екипът се състои от 12 младежи, а броя им постоянно нараства, тъй като голяма част от дейностите тази година ще се случват за първи път в Перник и провокират интерес. Координатор на екипа от млади банкери ще бъде Емануела Асенова, ученичка в Езиковата гимназия.

Инициативата, която ще постави началото на благотворителните каузи на Младежка банка - Перник за 2014 година е с екологична насоченост. По повод Световния ден на Земята ще бъде организиран конкурс на тема „Ние мислим в зелено” за изработка на красиви предмети, направени от деца и младежи от непотребни и употребявани материали. Целта е да се провокира креативността и творческото им мислене, да се създадат екологични навици и култура у младите хора, като същевременно вниманието им да се насочи към важни екологични проблеми.

Предметите, които бъдат изпратени ще бъдат включени в благотворителен базар. Екипът на „Младежка банка - Перник“ приканва всеки, който има желание и иска да превърне старите и вече непотребни предмети в нещо красиво, да се включи в инициативата.

Участниците могат да оставят на място своите творби всеки понеделник от 17:00 до 18:00 ч. и всяка сряда от 17:00 до 18:00 ч. до края на месец април в офиса на сдружение „Обектив“ (МИКЦ Перник, етаж 2, стая 7, в Общински младежки дом). Организаторите са предвидили и награди за най-красивите и атрактивни произведения на изкуството.

Инициативата ще бъде разпространявана и чрез Фейсбук, чрез страницата на Младежка банка – Перник. https://www.facebook.com/MladezkaBankaGrPernik?fref=ts

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.