iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Проучват каква е ситуацията около приема на студенти в ЕПУ

Проучват каква е ситуацията около приема на студенти в ЕПУ 08_1408359283

От МОН ще проучват каква е ситуацията относно кампанията за прием на студенти в Европейския политехнически университет в Перник. Това каза служебният министър на образованието и науката Румяна Коларова.

Пределно ясно е, че нарушения на закона не са били допускани от Министерството на образованието и науката, и няма да бъдат допускани, каза пред журналисти Коларова, попитана какви мерки ще предприеме МОН във връзка с незаконната кампания на Европейския политехнически университет, след като от висшето училище обявиха в петък, че са в “разгара на кампанията и набират студенти”.

През май тази година Министерският съвет одобри броя на първокурсниците, които ще бъдат приети за учебната 2014/2015 година в университетите, а за Европейския политехнически университет в Перник беше обявен нулев прием заради отрицателна акредитация.

Ясно е, че принципите и нормите на закона трябва да се спазват 100 процента и със сигурност ситуацията, свързана с Европейския политехнически университет, ще бъде предмет на анализ, каза министър Коларова, цитирана от БТА.

Попитана какво конкретно ще предприеме МОН, тъй като кампанията на университета в Перник тече, а той няма отпуснат прием от Министерския съвет, Румяна Коларова отговори, че “след като нямат отпуснат прием, те нямат основание да имат прием”.

Всичко това е публично и МОН със сигурност ще публикува на своя сайт позиция по този въпрос. Ще използваме всички канали за комуникация, с които разполагаме, за да информираме хората, за да не да бъдат подвеждани, ако става дума за нещо, което е в нарушение на закона, заяви Коларова.

Служебният министър на образованието участва днес в Софийския университет в откриването на Международния студентски форум “Бъдещите световни лидери”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.