iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтите на училищата в община Перник струват 700 хил. лв.

Ремонтите на училищата в община Перник струват 700 хил. лв. 09_1410767692

Ремонтите на учебните заведения в община Перник струват около 700 000 лв. Това съобщи ВрИД кмет Илинка Никифорова. От тези пари 170 000 са от училищните бюджети.

Останалата част от сумата - над 500 000 лева, се предоставя от бюджета на общината. В част от сградите ремонтите са продължили през цялото лято. По-мащабни строителни дейности са извършваните в сградата на ОУ "Св. Иван Рилски" и на Природо-математическата гимназия в Перник.

Шест от класните стаи, в които ще учат първокласниците, са основно ремонтирани, а в 14 стаи е подновена подовата настилка. Ремонт е имало във физкултурния салон и в двора на училището. В повечето от учебните заведения са с обновени класните стаи, а в 6-то СОУ и 15-та детска градина са ремонтирани покривите. Ремонт на покрива предстои и в 14-та детска градина. Сред слабите места на сградите са санитарните възли, които също поетапно се ремонтират и оборудват. Част от ремонтите ще продължат и след 15-ти септември, като строителите няма да пречат на учебния процес.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.