iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Родители искат детска градина в село със закрито училище

Перник снимка: за хората и събитията - кметство Мещица

Родители поискаха в пернишкото село Мещица да бъде открита целодневна група за детска градина.  Това се случва, след като преди две години там беше закрито училището и децата в училищна възраст, които живеят в селата Мещица и Расник, пътуват за училище всеки ден през учебната година до 7-мо основно училище „Г. С. Раковски“ в Перник.

Сега се отчита, че е възникнала необходимост от осигуряване на места за 25  деца  от двете села. В предложението, внесено в Общинския съвет за одобрение от общинската администрация, се изтъква, че има настояване от местната родителска общност, като се подчертава, че откриването на такава група е належащо.

Според администрацията в Перник, на първия етаж в сградата на кметството в Мещица  съществува свободна материална база, която след необходимите ремонтни дейности ще бъде подходяща за целта.

Групата ще бъде филиал на Целодневна детска градина с номер 15 „Райна Княгиня“. Разходите за отопление, електроенергия и вода ще бъдат определени с разделителен протокол между кметството и детската градина.

В момента сградата на училището в Мещица е склад на Националната библиотека „Свв. Кирил и Методий”. В неособено здрави кашони се съхраняват ръкописи от дисертации и докторати на български учени от различни времена.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.