iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще наказват насилниците в училище

Ще наказват насилниците в училище 02_1425128973

Кампания срещу насилието в българските училища ще започне Министерството на образованието и науката (МОН). Това съобщиха от ведомството.

„За реализацията на тази идея министърът на образованието и науката Тодор Танев поиска от министъра на правосъдието Христо Иванов да се създаде правна рамка за инкриминиране на словесни и физически актове на насилие над учители, свързани с учебния процес”, допълниха от МОН.

В петък Министерството на образованието изпрати запитване до всички регионални инспекторати с искане до 13 март 2015 г. да бъде съставен списък на проявите на насилие в българските училища от началото на годината.

Това, на което ще се обърне внимание, са насилието между ученици, насилие от страна на учители или родители над учениците, както и това от страна на ученици или родители над учители.

„Получената информация ще бъде анализирана от експертите на Министерството на образованието и науката и с помощта на училищни психолози и педагогически съветници ще бъдат приети спешни мерки срещу насилието в българските училища”, категорични са от просветното министерство.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.