iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще обсъждат сигурността в училищата

Ще обсъждат сигурността в училищата 03_1459145102

Спешни мерки срещу насилието и сигурността в училище ще бистрят днес отговорните институции в сградата на Министерския съвет, като експертите са привикани от вицепремиера и образователен министър Меглена Кунева.

За да предложат решения на проблема на една маса ще седнат заместник-министри на МВР, представители на Министерство на правосъдието, Министерство на младежта и спорта, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето, омбудсманът Мая Манолова, както и представители на Националното сдружение на общините, депутати и родителски организации.

Целта е да се изготви план за действие срещу зачестилите случаи на брутално насилие сред подрастващите.

Министърът на образованието вече съобщи, че екипът и прави карта на сигурността. Освен това тя нареди инспекторатите да вземат спешни мерки за, за да в безопасност както учениците, така и учителите. Ако правителството одобри и Националната програма „Достъпно и сигурно училище“ ще се финансира закупуването на видеонаблюдения, системи за достъп, повече осветление за 451 държавни училища. Бюджетът на модула „Сигурност“ е в размер на 1.5 млн. лв.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.