iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще оценяват с точи фирмите, които осигуряват храната в училищните столове

Ще оценяват с точи фирмите, които осигуряват храната в училищните столове 11_1416912672

По точкова система ще бъдат оценявани фирмите, които осигуряват храната в столичните общински училища, предвиждат промени в наредбата за условията и реда за провеждане на търгове и конкурси в частта за ученическото столово хранене.

Според проекта в края на всеки учебен срок училищното настоятелство ще дава оценка за качеството на храната и спазването на нормативната уредба. То ще може да прави и забележки и да дава препоръки. Ако фирмите са се представили добре и са издържали теста на родителите, са предвидени привилегии. Например, ако за трите години от срока на договора фирмата е получила шест положителни оценки и няма нарушения, ще се ползва с предимство пред останалите участници в конкурса.

Според приложената конкурсна документация критериите са цена, разнообразие на предлаганото седмично меню, както и професионален опит на кандидатите и социална отговорност. Офертите трябва да осигуряват три пъти седмично месно ястие и веднъж - рибно, а три пъти десертът трябва да е плодове. Забранено е да се предлагат пържени картофени и зърнени изделия, пържени ядки и тестени изделия, захарни и шоколадови изделия с изключение на шоколад. В забранения списък са и тортите и пастите със сметанов или маслен крем, както и сухите супи и бульони. При нарушение фирмата дължи неустойка на кмета на района в размер на 3% от месечния наем за всеки ден от момента на установеното нарушение.

Промените предвиждат още да се разшири и съставът на конкурсната комисия, която оценява кандидатите. В нея вече ще се включват минимум седем души вместо досегашни от пет до седем. В комисията ще могат да участват родители, както и представител на агенцията по храните.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.