iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще провеждат олимпиада по философия в Перник

Ще провеждат олимпиада по философия  в Перник 03_1458668503

Перник ще бъде домакин на Националната олимпиада по философия, която ще се проведе в периода 25-26 март, като заслугата за това е на носителя на двете изключително престижни отличия-лауреата за 2015 г. на Националната и на Международната олимпиада по философия, възпитаника на ГПЧЕ „Симеон Радев” Деян Маджарски, който прослави не само училището и града си, но и България на оспорваната надпревара в Талин миналата година, където се яви заедно със своята преподавателка от Езиковата Мариета Атанасова. Петдесет и двама участници от цялата страна, получили необходимия брой точки на областните олимпиади, сред които и представителката на ГПЧЕ „Симеон Радев” Яница Чакърова, ученичка от 12 г клас, ще се състезават в жанра Философско есе по вечните теми, свързани с живота, човека и света.

Тържественото откриване ще се състои на 25 март от 18.00 ч. в Двореца на културата, а в празничната програма са включени изпълнения на КО „Орфей”, балет „Вая”, вокална група „Синева” и вокалистката на група „Перун” Габриела Неделкова.

Сред официалните гости ще бъдат проф. Райчо Пожарлиев- председател на Националната комисия на олимпиадата; доц. Иван Колев- председател на Философското общество в България и един от основателите на Междунродната олимпиада, главният експерт на МОН Коста Костов и др.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.