iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще разясняват на ученици вредите от алкохола и ще говорят за болестите, предавани по полов път

Ще разясняват на ученици вредите от алкохола и ще говорят за болестите, предавани по полов път 10_1414504240

Започва анкета на ученици от Перник за това, доколко са запознати с рисковете за своето здраве, които произтичат от употребата и прекаляването с алкохол.

Инициативата е на Регионалната здравна инспекция, която е подела и втора информационна кампания, свързана със сексуалната култура на младите хора и опазването на тяхното здраве.

И двете кампании са свързани със здравето, най-вече на подрастващите. В първата на младите хора ще научат какви рискове за здравословното им състояние крие употребата на алкохол.

Експерти ще им обяснят и какво представлява алкохолната зависимост, как пристрастяването може да попречи на техния социален живот, колко пари ще им струва злоупотребата със спиртни напитки, и какви опасности крие пиенето преди шофиране. Мотото на кампанията е „Алкохол или здраве – има избор!“.

Ученици във възрастовата група 13-19 години ще попълват анкета „За и против алкохола“. Проучването ще се прави в четири училища в региона. Подрастващите ще гледат филма „Път без изход” и ще дискутират проблема с алкохолната зависимост. Ще участват и в демонстрации с очила за симулиране на алкохолно опиянение.

Директорът на РЗИ д-р Антоанета Григорова разказа, че младите хора от Перник ще получат повече информация за сексуално предаваните инфекции и последиците от тях с участието си във втората кампания на РЗИ. Според експертите така ще се подобри сексуалната им култура, което означава да бъдат и по-здрави.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.