iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шестокласници от ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник попълват патриотични тетрадки

Шестокласници от ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник попълват патриотични тетрадки 02_1455606119

Патриотични тетрадки попълват всичките 123-ма шестокласници от ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник, като това е част от инициативата, посветена на най-великия българин Васил Левски и 143-годишнината от гибелта му. Събитията са много, продължават една седмица и са под наслов „И знаме, и олтар”. Началото бе положено миналия петък, а финалът ще бъде на 19 февруари. Инициативата за всичко това е на преподавателя по български език и литература и класен ръководител на VІ „а” клас Емилия Цекина.

Преди това VІ „а” и Цекина се обърнаха с призив към всички шестокласници да се включат в многото инициативи, за да докажат, че патриотизмът и любовта към отечеството не са само думи.

Тази седмица ще има няколко конкурса – за най-красиво попълнена патриотична тетрадка, за патриотично табло, посветено на Апостола, за компютърна презентация „И знаме, и олтар” за Васил Левски и рецитаторски конкурс на творби за Васил Левски. Най-усърдните, умелите и креативните ще бъдат отличени със специални награди, осигурени от ръководството на ОУ “Св. Иван Рилски”.

Емилия Цекина е автор на корицата на патриотичната тетрадка, на която се вижда националният трибагреник, образите на Левски и Ботев и името България, изписано с телата на учениците от ОУ ”Св. Иван Рилски”. Педагожката е издирила седем стихотворения, посветени на Апостола. Тях шестокласниците трябва да препишат красиво в патриотичните тетрадки, всяка от които носи името на съответния ученик. Те ще бъдат продължени и в чест на националния празник 3 март.

Кулминацията ще бъде идния петък, когато още от сутринта във фоайето на училището ще има почетен ученически караул в знак на признателност към саможертвата на Васил Левски. Поканени са двама членове на клуб „Традиция”, които се очаква да пристигнат облечени в автентично четническо облекло и въоръжение.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.