iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Соколова прави покрива на Гимназията

Соколова на среща с директори- снимка: ГЕРБ-Перник

Директорите на двете най-големи училища на територията на община Перник-ОУ”Свети Иван Рилски” и ПМГ”Христо Смирненски” настояха пред народния представител Ирена Соколова да им съдейства за отпускане на средства за спешен ремонт на покрива на сградата, в която са настанени школата.

В следствие на снеготопенето на 3 и 4 етаж на основната сграда и във физкултурния салон са се появили безброй течове, които са нанесли  тежки поражения на материалната база и са наводнили елекрическата инсталация. Създала се е реална опасност от аварии в системата и риск от инциденти.

Двете училища се посещават от 1600 деца, информираха директорите на двете училища.

Всичко това е наложило изключването на ел.захранването и невъзможност компютърните кабинети, мултифункционалната зала и редица класни стаи да се използват.

За всичко това ръководствата на учебните зведения са информирали кмета на община Перник и ОбС, като в докладна са настоявали за спешен ремонт на увредените участъци от покрива.

Народният представител Ирена Соколова обеща да проучи в детайли проблема и да намери начин за решаването му.

На приемния си ден в понеделник Ирена Соколова е изслушала и разговаря с повече от 15 жителите на област Перник, информила партийния сайт.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.