iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Според ЕПУ Клисарова е виновна, че вузът не е включен в списъка за прием на студенти

Според ЕПУ Клисарова е виновна, че вузът не е включен в списъка за прием на студенти  08_1408521202

От Европейския политехнически университет в Перник се разтревожиха от „неспиращата негативна кампания срещу легитимен български университет, провеждана от шепа заинтересовани „академични” лица. Това съобщиха те в медиите и обвиниха бившия просветен министър Анелия Клисарова за това, че ВУЗ-ът не е включен в списъка за прием на студенти – български граждани за учебната 2014–2015 година.

Клисарова е подвела Министерския съвет с незаконосъобразно предложение и решението на правителството е обжалвано пред ВАС.

От Университета уточняват, че политическите откази за разкриване на професионалните направления от Националната агенция за оценяване и акредитация са обжалвани в съда „и към момента те нямат правна сила“.

Служебният министър на образованието и науката Румяна Коларова обеща МОН да проучи каква е ситуацията относно кампанията за прием на студенти в Европейския политехнически университет.

През май тази година Министерският съвет одобри броя на първокурсниците, които ще бъдат приети за учебната 2014/2015 година в университетите, а за Европейския политехнически университет в Перник беше обявен нулев прием заради отрицателна акредитация.

“Ясно е, че принципите и нормите на закона трябва да се спазват 100% и със сигурност ситуацията, свързана с Европейския политехнически университет, ще бъде предмет на анализ”, каза министър Коларова.

„Загубили всякакво доверие в българската Агенция по акредитация, ръководството на университета предприе действия и в момента е в процедура по акредитация в една от най-уважаваните агенции в Европа, член на ENQA”, пише още в съобщението на ВУЗ-а.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.