iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Строежът на спортната площадка на езиковата продължава и през 2015 г.

Строежът на спортната площадка на езиковата продължава и през 2015 г. 12_1417768862

И през 2015 г. ще продължи строителството на спортната площадка на Езиковата гимназия. Това обяви Иван Иванов в отговор на питане от общинския съветник от „Демократи за Перник” Петьо Фетфов.

Трета поредна година той продължава да бъде най-ревностният защитник на идеята, че ГПЧЕ „Симеон Радев” трябва да има нормално игрище за спорт на младежите.

Сагата с непостроеното игрище се точи от 2012 г., когато при приемането на общинския бюджет в списъка с капиталови обекти е записано изграждането на спортния обект с пари от местни приходи. 12 месеца движение няма. По време на приемането на бюджета за 2013-та, пак по предложение на Фетфов Общинският съвет приема този обект да остане в списъка за капиталови разходи, но вече финансиран с целеви средства от 50 000 лв., които се предоставят от Републиканския бюджет. Договор с фирма-изпълнител така и не се сключва. След питане от Петьо Фетфов към кмета на Общината Росица Янакиева и след категоричната му заявка, че ако не бъде подписан договор и парите бъдат изгубени, ще поиска оставката на цялото общинско ръководство, контрактът е сключен през декември 2013 г.

През октомври 2014-та пак по настояване на Фетфов на обекта са вдигнати близо 50 железа, които трябва да представляват някаква ограда. В предизборния период той заплашил, че площадката не започне да се прави, ще поиска национални медии да разгледат случая. В края на октомври там не вясва никакъв работник. Къде са 50-те хиляди лева за спортната площадка, попита Петьо Фетфов.

Оказа се, че Общината е сключила договор за изграждане на две спортни площадки – в кв. Изток, която вече е готова и при Езиковата гимназия, която още чака. Заложените сума за тях са по 41 600 лв. без ДДС.

За игрището при гимназията има авансово плащане за 30% от стойността на договора. Изпълнени са част от строителните дейности, но работата е спряна заради необходимостта от полагане на изравнителен асфалтов пласт и изкуствено ударо-полагащо покритие. Поради ограничения размер на средствата е указано това покритие да се оттегли в самостоятелна сметка. Финансите за него са предвидени в поименния списък за капиталовите разходи за 2014 г. и са в размер на 41 600 лв. без ДДС. В резултат Община Перник е сключила договор за изграждане на изкуствено покритие и асфалтиране и полагане на изкуствена настилка на стойност 41 648 лв. без ДДС за срок от 20 работни дни и с предвидено авансово плащане от 60% от цялата сума. До момента авансът не е изплатен и това възпрепятства изпълнението на договора.

Петьо Фетфов обаче бе недоволен, че не става ясно как така единият обект е завършен, а на другият има няколко железа. Става дума за нашите деца и не е нормално така да се постъпва спрямо тях, коментира той. Лично съм помолил зам.-кмета Владислав Караилиев много внимателно да проследи случая, посочи Фетфов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Януари-2018

25-Януари-2017

24-Януари-2017

26-Януари-2016

26-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com