iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Студенти от Китай идват в Европейския политехнически университет

Перник снимка: за хората и събитията - ЕПУ

20 студенти от Китай ще започнат обучението си в Европейския политехнически университет в Перник тази есен, съобщиха от ръководството на висшето училище.

Европейският политехнически университет е в разгара на кандидатстудентската си кампания. Сега се провежда вторият етап на набиране на студенти, когато се очакват повече кандидати. Най-много запитвания има за специалностите Телекомуникации, Строително инженерство, Зелена енергетика и Бизнес администрация.

През септември ще бъдат обявени окончателните резултати от приема за предстоящата 2011/2012 академична година. Очакват се около 200 студенти от различни държави.

Европейският политехнически университет е ориентиран предимно към англоезично обучение, затова повечето от кандидатстващите идват от чужбина. Наред с българските кандидати, се очакват студенти от Гърция, Гана, Нигерия, Пакистан, Турция, Либия, Гренада, Алжир,  Украйна, Македония, Кувейт, Индия, и други страни, които са проявили интерес към висшето училище.

Според ректора на университета проф. Христо Христов, популярността на модерните технически специалности е обяснима с непрекъснато нарастващите потребности от специалисти по модерните инженерни специалности, свързани с устойчивото развитие. Младите хора, с присъщата си устременост и прагматичност, желаят да придобият професии и умения, отговарящи на предизвикателствата на съвремието.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.