iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Училища от пернишка област още чакат пари от МОН

Училища от пернишка област още чакат пари от МОН 07_1406616147

Одобрили са пари по национална програма училищни заведения от Перник, Радомир и Земен от МОН, но 13 учебни заведения в област Перник все още ги чакат. Парите са по програма „Модернизация на материалната база в училище”.

Това са 7 училища от Перник и Радомир, ученическото общежитие в Перник и 5 детски градини, които разчитат да получат средства за ремонти и саниране на сградите, за закупуване на оборудване и обзавеждане, и подобряване на спортната база.

Учебните заведения са провели тръжните процедури за избор на изпълнители, но парите ги няма, защото просветното министерство не е превело авансовите средства. Съюзът на работодателите прати писмо до министъра на МОН с настояване до 25 юли парите да бъдат преведени, но нищо такова не се случи.

Сега задача №1 на Съюза е да запознае с проблема следващия министър от временното правителство, а надеждите са казусът да бъде решен. Организацията на директорите разчита да получи подкрепа и от обществеността, тъй като училищата няма как сами да поемат тези разходи.

Предвидени са 270 517 лв. за ремонт и саниране за ПГТС „Арх. Йордан Миланов” в Перник и 232 000 лв. за ТПГ „Н.В. Вапцаров” в Радомир. Останалите училища и 5-тте детски градини – в Земен, две в Радомир, Драгичево и ЦДГ 15 „Райна Княгиня” чакат различни по размер суми за оборудване и обзавеждане.

Ученическото общежитие също е одобрено и разчита на 35 159 лв.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.