iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Училище се включва в борбата срещу тормоза в училище

Училище се включва в борбата срещу тормоза в училище 02_1424703175

И шесто училище в Перник ще участва в отбелязването на Деня за борба с тормоза в училище, наричан още Ден на розовата фланелка. Той ще е тзи сряда на 25 февруари, когато възпитаниците на учебното заведение ще се облекат в розови дрехи, съобщи директорът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Адриана Ольова.

„Точно 9.30 часа ще се съберем всички пред сградата на училището и ще го прегърнем”, сподели Ольова. Тя уточни, че инициативата е превантивна и в момента в школото няма регистрирани случаи на насилие. От началото на годината до края на първи срок има 13 нови ученици, които са предпочели обучението им да продължи в най-старото училище в Перник.

Идеята за Ден за борба с тормоза в училище е от 2007 година в Канада. Всяка година последната сряда на февруари участниците в кампанията са помолени от инициаторите да носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

Всичко започва като протест срещу инцидент свързан с тормоз в едно училище в канадската провинция Нова Скотия . Тогава събитието е организирано от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс. В тяхното училище група по-големи ученици са се подигравали и тормозили един деветокласник, че дошъл на училище облечен с розово поло докарвайки го до плач.

На следващия ден споменатите по-горе двама ученици решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.