iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Учители решавали матурите на учениците си, за да не ги уволнят

Учители решавали матурите на учениците си, за да не ги уволнят 05_1432624726

Учители решават матурата на учениците си, за да са сигурни, че зрелостниците ще завършат. Те са заплашени с уволнение ако не направят това.

За такава дългогодишна практика разказаха пред Нова тв вече бивши служителки на гимназия „Васил Левски” в град Ихтиман.

Някои ученици спестяват от закуски, за да си купят верните отговори на матурите. Други директно ги получават като подарък от преподавателите си. Това твърдят вече бивши служители от гимназия в Ихтиман, част от които се страхуват да покажат лицата си.

"Причината е много ясна. Както във всяко училище е ясно, че нашите абитуриенти трябва да преминат, за да се вземе бюджета, който те носят", разказва една от тях.

Директорката на гимназията „Васил Левски” Гергана Йорданова е и общински съветник от ГЕРБ в Ихтиман. По думите на три от наскоро уволнените служители именно тя е склонявала учителите да разпространяват отговори на матурите.

Схемата, която работи без проблеми с години, е следната - в 8 часа часа МОН изпраща тестовете в училището. Освен учениците обаче, изпитът се раздава и на предварително подбрани учители и административен персонал. Верните отговори изпращат като есемеси или вкарват като пищови в изпитните зали.

Според бившата служителка тази година плановете за подарен изпит така и не се осъществяват, защото тя и колегите й подават сигнал до МОН седмица преди матурата. Резултатът – представители на министерството следят строго за реда на провеждането на тазгодишния изпит. Така не може да се осъществи и друга порочна практика – на изпита да се яви подставено лице, на мястото на зрелостника. Строгият контрол тази година коментират и зрелостниците в социалните мрежа.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

12-Юли-2016

13-Юли-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.