iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Удостоиха учителка по френски език с награда

Удостоиха учителка по френски език с награда 09_1411722725

Преподавателка по френски език беше удостоена с най-високата награда на Франция за дейци в образованието и третия по ранг френски Орден на академичните палми. Фиданка Лазарова преподава в ГПЧЕ „Симеон Радев”.

Педагожката, която преподава френски в Езиковата гимназия вече 23 поредни години стана Кавалер на Акадамичните палми. Наградата й се присъжда за особени заслуги в разпространението на френския език.

Призът е учреден през 1808 г. от Наполеон и е третият по ранг френски орден. Дава се с декрет на министър-председателя за принос и заслуги към френската култура Предложението се прави две години по-рано и минава през дълга процедура на утвърждаване. Ордените се връчват на специален прием във френското посолство от посланика, в присъствието на ректорите на университетите с франкофонски департаменти, носителите от предишни години на Ордена на академичните палми и гости на награждавания.

„Това отличие е награда за кариерата на един голям професионалист, посветил живота си на популяризиранетео на френския език и на франкофонската култура”, пише в писмото си до директора на училището аташето по образователното сътрудничество към френското посолство.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.