iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Увеличиха заплатите на медиците в училищата

Увеличиха заплатите на медиците в училищата 01_1453902567

По 500 лв. ще бъдат новите заплати на медиците в училищата, детските градини и яслите в община Перник, кат увеличението е заложено в новия общински Бюджет за 2016 г.

Школските здравни работници поискаха скромен скок на възнагражденията си в размер на 560 лв. В документ, адресиран до кмета на общината и скрепен с техните подписи, те настояха за съдействието на Вяра Церовска за това. Тези пари са заложени в Колективния трудов договор /КТД/, но в момента медиците получават 460 лв. , което е най-ниското възнаграждение в страната. Увеличението им е от по 40 лв., тъй като Общината няма повече възможности.

Минималната работна заплата, която през 2016 г. стана 420 лв. чувствително е изравнена с тази на медицинските специалисти. Възнаграждението, което получават школските здравни работници в Перник е което за един кмет не може да бъде гордост, пишат те.

За повече от скромното си искане си здравните работници се мотивират, че трудът им е висококвалифициран, натоварени са с отговорност, а на постовете работят хора с дългогодишен опит.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.